dimecres, 29 d’abril del 2020

Ballem?.... I més propostes!



BALLEM SOBRE UN QUADRAT

Agafa una TOVALLOLA i plegueu-la per la MEITAT  perquè tingui la forma d’un QUADRAT.


Deixa-la A TERRA i posa’t a sobre per ballar EL BAILE DEL QUADRADO!!



També us proposo aquest JOC DE REPETICIÓ , a veure si ho recordeu: EH A LELE, A LELE TINGA TONGA…,escolteu-lo i practiqueu amb els pares, a veure si ho saben dir.


Montse Castillo


I com que aquest cap de setmana és una miqueta més llarg, us deixem aquí dues propostes més. Una manualitat i unes sopes de lletres amb sorpresa!!!

MANUALITAT

Només necessitareu rotllos de paper de wc o de cuina, unes tisores, una mica de cola, i sobretot, molta imaginació.
Amb això, podreu crear una construcció, per fer un circuit per tirar boles, i veure com van fins a baix. Aquí us deixem una foto d'exemple.

SOPA DE LLETRES

En aquestes sopes de lletres, hi ha amagats els ingredients d’una recepta! A veure si endevineu de quina recepta es tracta!
Més avall us deixem les tres receptes per si us animeu a fer-les.

Heu endevinat de que es tracta?
Segur que si!!!

Doncs ara us deixem les tres receptes per si les voleu fer. 
Aahh! També us animem a que vosaltres escriviu també la llista d'ingredients i així anem practicant.

GALETES DE CIVADA I PLÀTAN

INGREDIENTS:
2 plàtans, si
són madurs molt millor
1 tassa de
civada
1 rajolí de mel
4 nous o gotes
de xocolata

ELABORACIÓ:

1.En un bol esclafem amb una
forquilla els plàtans que haurem pelat.
2.Un cop ben esclafat
afegirem a poc a poc la civada i l’anirem incorporant al plàtan
3.Afegirem el rajolí de mel
i les nous que haurem triturat una mica.
4.Un cop tenim la barreja
feta, cobrirem una safata de forn amb paper de forn.
5.Amb l’ajut d’una cullera
sopera anirem donant forma a les galetes.
6.Les posarem al forn a 180
graus durant uns 15 minuts, recordeu anar controlant perquè cada forn és un món.
7.Un cop fetes les deixarem
refredar i ja les tindrem a punt!
8.Esperem que us agradin
molt i ja sabeu que els Sr. Pastanaga estaran molt contents si els envieu
fotografies de les seves receptes.
PANCAKES
INGREDIENTS:
2 ous grans
1 got de llet
de vaca o d’arròs
2 cullerades
d’oli d’oliva suau
1-2 cullerades
de sucre integral de canya, melassa d’arròs o xarop d’atzavara (agave)
150gr de
farina de blat o d’espelta integral
1 sobre de llevat de pastisseria (16gr)
ELABORACIÓ:
1.Barrejar tots els ingredients segons l’ordre indicat batent fins que quedi
una massa homogènia.
2.Escampar un rajolí d’oli per una paella ampla perquè no s’enganxin.
Escalfar bé la paella.
3.Quan està ben calenta, afegir una cullerada sopera de pasta en diferents
“pilonets” per tota la paella, sense que es toquin entre ells.
4.A foc mitjà, esperar a que surtin bombolles dels pilonets. És un moment
màgic veure com apareixen! Quan passa això vol dir que cal donar-li la volta al
pancake i esperar a que es cogui una mica l’altra banda. Després ja els podem
treure de la paella, esperar que es refredin una mica i pensar amb què els
acompanyarem (o potser els menjarem sols??)
5.Possibles acompanyaments: mel, xarop d’atzavara, compota de poma sense
sucre, trossets de poma o de pera, xocolata desfeta, confitures de fruites,
cacau en pols, canyella, suc de llimona amb sucre integral…

PIZZA
INGREDIENTS:
Massa
Tomàquet
Orenga 
Formatge
Pernil
Bacó
Tonyina
Xampinyons
ELABORACIÓ:
1. Escampar el tomàquet sobre la massa. 2.Afegir l’orenga. 3.Posar tots aquells ingredients que més ens agradin. 4.Cobrir-ho amb formatge. 5. Posar-ho al forn.

Una abraçada ben forta!

Fidel, Mireia i Anna.



5 comentaris:

  1. oLA MA ANCANTAT EL BAILE DEL CUADRADO
    GERARD

    ResponElimina
  2. He fet la manualitat amb tubs de paper i cartrons i les sopes de lletres.

    ResponElimina
  3. Hola,
    em trobat totes les sopes de lletres, a vegades m'he liat!

    ResponElimina
  4. Hola!que divertit el ball del quadrat!les sopes de lletres les he fet molt ràpid!un peto

    ResponElimina
  5. Hola a tots
    la sopa de lletras ma agradat molt i las e trubat totas
    us trobu molt a falta asperu que ens turnem a veura molt abiat
    Molts petonets us estimu molt
    Mar Ambros

    ResponElimina