dimarts, 31 de març del 2020

ENS TORNEM MATEMÀTICS?

Bon dia tarongers i cirerers!!!

Com esteu? Nosaltres esperem que estigueu d'allò més bé, i gaudint de les petites coses.

Per avui us volem fer arribar unes activitats i jocs perquè pugueu anar practicant. Som-hi!

VOLEU SUMAR FLORS DE PRIMAVERA?
Us engresquem a fer unes sumes, però que us sembla si sumem flors, ja que estem a la primavera?
Podem dibuixar un arbre, i a la part central li posarem un número; a la copa li dibuixarem tantes flors com toquen; després posarem el símbol de +, i dibuixarem un altre arbre, i per acabar el = i el nostre resultat, amb un altre arbre. En lloc de dibuixar les flors, també podem posar botons, o qualsevol cosa que ens ajudi a contar.

Aquí us deixem un exemple.   
             
També ens podem animar a fer una activitat semblant, però utilitzant peces de lego per exemple. 
Ver las imágenes de origen
CONSTRUCCIONS NUMÈRIQUES
Sabem que us encanta fer CONSTRUCCIONS, i que quant més altes millor!!! Així que us volem a animar a anar una mica més enllà amb aquestes construccions per poder treballar tots el números.
Si feu construccions amb lego, podeu escriure a cada peça (o enganxar amb paper i celo) els números del 0 al…. 20? O inclús qui s'atreveixi encara més.
Després haureu d’ordenar les peces de lego fent una torre en ordre numèric, pot ser comptant endavant o bé comptant enrere.
Per cert, no cal que siguin peces de lego, qualsevol cosa amb la qual poder fer construccions ens serveix. 
Ver las imágenes de origen
CREEM AMB ESCURADENTS
Només necessites uns escuradents i una mica de plastilina per tornar-nos tots uns artistes!
Deixem anar la nostra imaginació i enganxem uns escuradents amb els altres tot ajudant-nos de la plastilina per crear formes, figures, objectes,... ben diferents i originals. Resultat d'imatges per a "manualidad palillos platelina"
I per acabar... aquí teniu un joc que de ben segur us agradarà. Recordeu el bingo? A la classe hi hem jugat un munt de vegades i ja éreu tot uns experts. El bingo que us proposem ara, en lloc de números, fa servir LLETRES!
A cada nen i nena, o inclús als més grans de la casa, els hi podem donar imatges (o també o podem dibuixar) d’objectes quotidians, que a sota tinguin l’espai de cada una de les lletres de la paraula d'aquest  en blanc.
A continuació, posem les lletres de l’abecedari a una caixa, i anem traient lletres, com si fos el bingo, amb l’objectiu que de completar el nom dels objectes. Vista previa de imagen
I per aquells que encara voleu practicar més... podeu fer una llista amb totes aquelles paraules amb les quals heu jugat al bingo!!!Esperem que us agradin les nostres propostes i us ho pugueu passar d'allò més bé aprenent! Demà tornem amb més! Us enviem una abraçada súper forta! Fidel, Mireia i Anna.






2 comentaris:

  1. Hola!vaig ordenar les peces de Lego contant endavant i cap enrere!cap enrere va ser més difícil!fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina feinada!!! Enrere i tot! Cada vegada n'apreneu més. Una abraçada.

      Elimina